Liljapenkin suunnittelua


Pihalla odottelee monta nurkkaa ja koloa innokasta puutarhuria, mutta on se maa vaan aika jäässä vielä. Oli pakko kokeilla. Suunnitellahan saa, ja ehkä joku jo kokeili tilata muutamia juurakoita kevättä varten. Ehkä. 

Siis, tähän persoonallisesti vinon omenapuun juureen on ajatuksena kaivaa penkkiä liljoille. Etureunalle ajattelin istuttaa päivänliljoja, äitiltäni saan niitä varmasti riittämiin.  Vähän on vielä mietinnässä, mitä sorapolun puoleiselle reunalle tulee. Kallistun poimulehtiin tai kuunliljoihin pikkuhiljaa. Samoin täytyy vielä miettiä tuo kaareva osuus tuonne rinteeseen päin, varmasti jotain näistä kolmesta. Omenapuun viereen kuvaan vasemmalle ajattelin istutella kurjenmiekkoja ja etualalle päivänliljojen taakse vielä erilaisia värililjoja. Näitä molempia saan myös äitiltäni. Kyllä, hänellä on todella ihana puutarha! Ja johonkin sopivaan väliin olisi ihana saada vielä muutama gladioluskin, mutta katsotaan nyt. Toisaalta voisi olla hauska istuttaa tähän jotain punertavalehtistäkin kasvia korostamaan liljojen lehtiä. Onko sinulla hyviä ideoita?


Ja tähän huhtikuun ensimmäiseen päivään sopivat somasti nämä jo viikon verran kukkineet lumikellot. Jätin etupihan pitkään penkkiin poimulehden varret keräämään lunta, mutta tuossahan ne ovat maanneet melkein lumettomina koko talven.

Kommentit

 1. Sanoppa muuta.. Kuops-kuops!! Täältä tullaan puutarha =))
  Liljat ovat kyllä kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) No, katsotaan. Meillä on tällä hetkellä niin nokkospainotteinen tämä kasvimaailma, etten tiedä mitä tästäkin tulee. Niin, ja nokkoset tosiaan kasvaa jo :)

   Poista

Lähetä kommentti