Odotusta & täydellisyyttä

Ihanainen siskoni perheineen kävi meillä viikonloppuna kylässä. Melkoista vipinää onkin tupa täynnä, kun kolme alle neljävuotiasta ahkerasti leikkii! Ruoaksi valikoitui varsin eksoottinen makaronilaatikko, jonka seuraksi tein kuitenkin vähän juhlavamman salaatin pääsiäisen hengessä. Pääsiäisen ruoat ovat mielestäni ihanan keväisiä, mutta usein olemme pyhät kyläilemässä ja herkut jää kotona tekemättä. Tänä vuonna ajattelin tehdä toisin, ja yritän ehtiä nauttia keväästä kotosalla kiireineen päivineen. Meille vain kyläilemään siis :)


Salaatissa siis friseesalaattia, kurkkua, tomaattia, papaijaa purkista sekä rapeaksi paistettua parmankinkkua. Koko komeuden kruunaa kuitenkin Nigellan ohjeella täydelliseksi (kyllä!) keitetyt munat. Yksinkertaisuudessaan keitto-ohje on seuraavanlainen:

Aivan mahtavat keitetyt munat

Laita haluamasi määrä munia kattilaan ja peitä vedellä.
 Kuumenna vesi kiehuvaksi, ja keitä munia minuutti. 
Sammuta tämän jälkeen levy, 
mutta jätä kattila paikalleen vielä kymmeneksi minuutiksi.
 Kaada kuuma vesi pois, 
ja huuhtele munat kylmällä vedellä.

Nigella ohjelmassaan on niin ihastuttavan suurpiirteinen, että kertoi nauttivansa nämä munat melko huolimattomasti pienine kuorenpaloineen kaikkineen. Itse en erityisesti välitä munankuorista, ja olen huomannut toimivaksi pienen niksin: päästä munien päälle kylmää vettä vasta, kun kosteus kuuman kuoren päältä on haihtunut ja pinta on kuiva. En tiedä onko oikeasti merkitystä, mutta itse tähän uskon :)Kahvin kanssa nautimmekin sitten sitruunaista jogurttitorttua, josta unikonsiementen avulla tuli hauskan pilkullista. Tätä ideaa pitää jatkojalostaa (lue unohdan ajatuksen, ja muistan sen muutaman vuoden päästä).

Kommentit

  1. Tosi herkullisilta näyttää niin salaatti kuin torttukin :-))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kyllä, maistuvia herkkuja olivat... Ja ehkä vähän yleistä herkuttelua kevyempääkin.. :)

      Poista

Lähetä kommentti