sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Melkein kuin kaupasta


Silloin tällöin olen leiponut cookietyyppisiä keksejä samalla vanhalla ohjeella. Nyt kun V on munattomalla ruokavaliolla, kokeilin Pullahiiren munatonta ohjetta (alkuperäinen ohje täältä). Ja nämä ovat niiiin hyviä! Ihanan mureita, juuri niin kuin kaupasta... Onkohan tuo kotileipurin paras mainoslause? :)

Tähän satsiin lisäsin hasselpähkinää ja kuorrutteeksi hitusen maitosuklaata. Kerran kokeilin suklaan tilalta rusinoita, ja nekin olivat hyviä. Tällä kertaa käytin vehnäjauhoja, ja keksejä piti vähän painaa, kun taikin ei levinnyt ollenkaan uunissa. Kaurajauhoilla ovat levinneet välillä liikaakin. Tämä ohje on siis helppo muunnella moneen erityisruokavalioon kin sopivaksi. 

Ihanan rapeat cookiet (12 kpl)
(munaton)

125g voita
1 1/2 dl sokeria (käytin fariinisokeria)
4 dl kaura- tai vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl kylmää vettä

1 1/2dl suklaarouhetta/rusinoita/pähkinöitä
(tähän versioon käytin sekä suklaata, että pähkinöitä)

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sekaisin. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinaan. Lisää kylmä vesi ja sekoita hyvin. Lisää haluamasi makuaineet mukaan taikinaan.

Pyöritä taikinasta 12 palloa ja asettele pellille. Palloja voi kevyesti painaa vähän, niin leviävät tasaisesti. Paista keksejä noin 15 minuuttia 175 asteessa.

Makoisan maistuvaa sunnuntaita sinulle :) 

4 kommenttia: