Asiaa lakanasta

Meillä on hirveästi tavaraa. Tarpeellista, ja sitten paljon sellaista, mitä ei enää käytetä. Tänä vuonna olen aloittanut kaappien läpikäymisen, ja keittiön kaapeista tulikin iso laatikollinen tavaraa, joka nyt odottelee autotallissa uutta kotia. Kirppispöytää pitäisi siis varailla. Paljon on sellaista tavaraa, joka pitäisi vain heittää poiskin, joten paljon työtä on vielä edessä. Varmasti tässä vuoden aikana tästä tullaan kuulemaan bloginkin puolella. 

Liinavaatteiden seasta olen pikkuhiljaa poiminut pois niitä huonoimpia, sillä meillä on ihan järkyttävä määrä lakanoita, pussilakanoita ja tyynyliinoja. Joukossa paljon sellaisia, joita on saatu, kun olemme Miehen kanssa lähteneet aikoinaan opiskelemaan. Ihanan pehmeitä ja kuluneita, mutta joita ei enää ole käytetty vuosiin.

Yksi sellainen lakana päätyi vihdoinkin teltaksi. Tarkoitus oli ommella teltta jo viime kesäksi, mutta tulee se kesä kai tänäkin vuonna :) Ajatuksena siis, että tämän voi kesällä nostaa terassille. Ompelin teltan Taika-lehden ohjetta mukaillen. Leikkasin lakanasta kuusi kolmiota, joiden kanta oli 70 senttimetriä ja korkeus noin 150 senttimetriä. Yhden näistä kolmioista leikkasin puoliksi, ja siitä tuli oviaukko.

Jokaiseen saumaan ompelin paksusta kuminauhasta lenkit, joihin kepit sitten pujotettiin. Eteen ompelin vielä nauhat, joilla ovet saa sidottua. Niinkuin kuvasta näkee, ei nuo kepit oikein asetu kuten toivoin, täytyy yrittää vielä teltan pystytystä uudelleen. Mutta on teltassa jo koeluettu kirjoja ja rakennettu duploista raketteja :) Ja ehkä sinne pihalle pitää kokeilla ommella vielä vähän tukevampaa versiota.

Kommentit

 1. Tää on mahtis! Pitäis tehdä itekin... Jaa että millä ajalla? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Heh, no kuule sehän se on krooninen vaiva, ideoita on mutta ei aikaa. Ajattelin, että pojalla olis kiva olla kesällä teltta, mutta ajattelin kyllä jo viime kesää :)

   Poista
 2. Hieno teltta! Meillä neiti tykkäis varmasti myös. Suunnittelin, jossain välissä jo niitä kaupan telttoja, mutta ne ei oo ainakaan sisustuksellisesti näteimpiä. Tässäpä ideaa siis. Muistuipa mieleen, että oon opetellut tekemään majan kolmea tukikeppiä apuna käyttäen . Täytyy kokeilla vieläkö osaisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ei tääkään nyt mikään sisustuksen riemuvoitto oo, mutta kunhan ehdin niin suunnittelin jotain viirihässäkkää ja paria tyynyä. Mutta ehkä sitten parin vuoden päästä :) Eikä tää ees meinaa pysyä pystyssä :)

   Poista

Lähetä kommentti