lauantai 6. huhtikuuta 2013

Vihreitä, hentoja versoja


No ei ihan vielä pihalla, vaikka jotain vihreähköä lumen alta jo siellä täällä pilkistelee. Sen sijaan pääsiäiseksi päätin paria viikkoa aiemmin laittaa herneenversoja kasvamaan. Homma on kyllä niin simppeliä, että suosittelen kokeilemaan!

-Liota kuivattuja ruokaherneitä yön yli, levitä mullan päälle. - Vie astia peitettynä pimeään, lämpöiseen paikkaan (omani majailivat saunan lattialla)
- Nosta valoisaan paikkaan, kun kasvua näkyy. Ja kastele välillä :)


Istutin (vai kylvin?) herneitä muutamaan saviruukkuun, jotka pääsiäisviemisiksi kääräisin vihreään paperiin ja nyöriin. Omani istutin arkisemmin jauhelihan muovirasiaan :)


Omat versoni pääsivätkin mainioon seuraan arkisesta kasvupaikasta huolimatta, nimittäin sinapilla sivellyn tuoreen leivän väliin pekonin ja paistetun munan joukkoon. Nam :) Mutta esimerkiksi kevään juhlia silmällä pitäen, herneenversot sopivat salaattiin ja koristeeksi esimerkiksi voileipäkakun päälle. Ja on edullista, jos vertaa kaupan hintaan. 


Oikein aurinkoista viikonloppua sinulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kurkistus puutarhaan kesäkuun alussa

Talon päädyllä on melko yllättäen ehkä aurinkoisin kukkapenkeistäni, tässä riittää sekä valoa että tuulensuojaa kasveille. Nämä pitkätkin...