tiistai 7. tammikuuta 2020

Täyteläinen, mutta kevyt - Slobby Joe -kastike

Tämän kastikkeen ohjeen olen julkaissut blogissani jo seitsemän vuotta sitten, mutta tässä nyt päivitetty postaus ja resepti.

Monta vuotta sitten katselin pientä poikaa imettäessäni kaikenlaisia ohjelmia televisiosta, ja harva niistä on jäänyt mieleen. Rachel Rayn ruokaohjelma ei minua erityisesti miellyttänyt, hän kun oli niin kovin energinen verrattuna omaan väsyneeseen olotilaani,  mutta joskus sitäkin tuli katsottua. Erään kerran ohjelmassa tehtiin amerikkalaisista "klassikoista" terveellisiä versioita, ja tämä Slobby Joe- kastike jäi mieleeni.


Tosin siitä tuli melko omanlainen versio, alkuperäinen ohje löytyy varmasti tuolta Rachel Rayn kotisivuilta. Olen useimmiten tehnyt kastikkeen riisin kaveriksi, mutta nyt nautimme sitä hampurilaissämpylöiden välissä, ja herkullista oli niinkin. Instassa jaoinkin kuvan tästä versiosta, löydät sen täältä

Alkuperäisessä ohjeessa aterian seuraksi tulee vielä homejuustoa, ja ehkä alunperin resepti minua siksi kiehtoikin. Homejuustot kun ovat minun suurta herkkuani. Tämä on myös oiva hävikkiherkku, sillä kastikkeeseen tulevia kasviksia voi kyllä surutta vaihdella sen mukaan, mitä jääkapissa sattuu olemaan. Kiireisenä päivänä kasvikset voi pilkkoa myös yleiskoneella.

Slobby Joe-kastike


400g broilerin tai kalkkunan jauhelihaa
sipuli
valkosipulia
1 porkkana
1-2 varsisellerin vartta
1 paprika

1 rkl worchester-kastiketta
1 rkl punaviinietikkaa
2 rkl tummaa sokeria
0,5dl ketsuppia
1 tlk tomaattimurskaa
ripaus neilikkaa
1tl timjamia
0,5tl cayennepippuria
mustapippuria
suolaa


Hienonna kasvikset. Kuullota tilkassa öljyä sipuli ja paprika, ja lisää porkkana ja varsiselleri. Paista viitisen minuuttia, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.

Siirrä kasvikset pois pannulta, ja ruskista jauheliha. Lisää kasvikset takaisin pannulle, ja lisää sekoitetut kastikkeen ainekset.

Hauduta kiireestä riippuen sopivan aikaa, mieluusti ainakin 20 minuuttia.


Muistaakseni ohjelmassa tehtiin lisukkeeksi täytettyjä perunoita, ja kastike tarjoiltiin hampurilaissämpylän välissä. Näin teimme tosiaan nyt itsekin, mutta myös riisi toimii erinomaisesti lisukkeena. Ja suosittelen kyllä myös varaamaan sitä homejuustoa, mutta maukasta ja ehkä hieman terveellisempää on toki ilmankin.


Tämä on ihana ja nopea talvinen ruoka, suosittelen kokeilemaan!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti