Kuivakakkubuumi

Jos joku ei ole vielä huomannut, tämä blogi ajautuu välillä sivuraiteille askartelumaailmasta. Jos olisi mahdollista olla ammatiltaan Martha Stewart, se sopisi minulle oikein hyvin :) Käyn usein kurkkimassa erilaisia ruoka- ja leivontablogeja, rakastan keittokirjoja ja ruokalehtiä, ja kokeilen monia uusia reseptejä, perusarkiruokaa unohtamatta. 

Tässä kuussa joukko ruokabloggareita on aloittanut Hävikistä herkuksi -kampanjan. Idea on yksinkertainen: tarkoituksena on vähentää roskiin heitettävää ruoan määrää, ja siinä on varmasti jokaiseen kotitalouteen sopiva ajatus. Oma äitini on mestari loihtimaan erilaisia ruokia ja leivonnaisia jääkaapin aarteista, ja kovasti olen hänen jalanjäljissään yrittänyt kulkea. Kun meillä on tarjolla pannukakkua, on joku maito mennyt vanhaksi. Pitsaa ja piirakkaa tehdään, kun jääkaapissa on monenlaisia purnukoita ja ruoantähteitä, sama koskee pastakastikkeita, wokkeja ja erilaisia uuniruokia. 

Ja selvää on, että jos äitini jääkaapissa on mennyt vanhaksi jogurttia tai kermaviiliä, on aika leipoa piimäkakku. Täytyy tunnustaa, että en ole itse aiemmin tehnyt piimäkakkua, ja googletin hyvältä kuulostavan reseptin, kun jääkaapissani oli kaksi vanhaksi mennyttä jogurttipurkkia. Muuntelin hieman mausteita, mutta se kait kuuluu aina asiaan, kun kokki vaihtuu. Pitkään on pitänyt kokeilla unikonsiemenkakkua, niin lisäsin nyt tähän versioon noitakin pikkuisia ihanuuksia. 


Kakku oli kyllä oikein onnistunut. Vielä jos olisi ollut vaaleaa siirappia, niin maku olisi ollut vielä enemmän keväinen, perinteinen piimäkakku kun on aika voimakkaasti maustettu. Mutta täytyy itsekin pitää tämä ohje mielessä vastaisuuden varalle. Niin, ja niistä tyhjistä jogurttipurkeista päätin tehdä tällaiset kipposet vähentääkseni sitä jätettä entisestään, näin askartelublogin näkökulmastakin :) Näihin on hyvä sujauttaa säilöön klemmarit ja muut pikkuiset työpöydän tykötarpeet.


Ihanaa ja keväistä viikonjatkoa sinulle, kiva kun piipahdit täällä blogissani!

Kommentit

 1. Mun täytyy tunnustaa,että meillä menee kyllä liikaa varmasti ihan käyttökelpoista ruokaa roskiin..Pitäisi ryhdistäytyä sillä saralla ja ottaa vinkeistäsi neuvoa.Varmasti on herkkua tuokin kakku.Ja ihanasti vielä tuunasit nuo purkit!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ansku! No, eipä tuo aina täälläkään onnistu. Eilen unohdin tekemäni ruoat pöydälle yön ajaksi, joten roskiin meni iso erä taas ruokaa :)

  VastaaPoista
 3. Kiva kun mainostat tempausta täällä!
  Mäkin haluaisin olla Martha Stewart ammatiltani! Ihanasti sanottu.
  Ja ne meidän äitit; niistä on kyllä vaikia polven :D parantua!

  VastaaPoista
 4. Ihania ideoita sulla ja meinasin että teen kyseistä kakkua ilman unikonsiemeniä.. meilläkin kun on päiväys vanhaa maitorahkaa ja "vanhoja" banaaneja odottamassa kaapissa :)

  VastaaPoista
 5. Nanna: :) Ja totta, meidän äidit on kyllä jotain erityistä :)

  Tiinu: Kiitos, ja niinpä on meilläkin taas jääkaapissa vaikka mitä jatkokäyttöä odottelevaa elintarviketta. Niin äkkiä niitä vain kertyy.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti