Kaikenlaisten pienten piirakoiden teko on joskus hermoja raastavaa hommaa. Erityisesti niinä päivinä, kun taikina tarttuu alustaan, jauhot loppuu ja viimeistään uunissa täytteet valuvat pitkin alustaa. Sen vuoksi on aina mukavaa, kun on toimivia luotto-ohjeita, ja tämä on yksi niistä. Taikinasta tulee ihanan pehmeää, kannattaa kokeilla! Alkuperäinen ohje on otettu jostain naistenlehdestä aikaa sitten, mutta tarkemmin en ikävä kyllä muista.
Itse laitoin täytteeksi kinkkusuikaleita ja emmentalia, mutta täytteeksihän käy mitkä tahansa omat suosikit. Voitelin vielä sarvet ennen uuniin menoa kananmunalla ja ripottelin päälle unikonsiemeniä.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää perunasosehiutaleet ja öljy. Vaivaa kimmoisaksi ja jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinapalat pyöreiksi levyiksi ja leikkaa sektoreiksi. Lisää haluamasi täytettä leveään päähän, ja kääri rullalle. Taivuta sarviksi ja kohota leivinliinan alla noin 20 minuuttia. Paista noin 15 minuuttia 225 asteessa.
Itse laitoin täytteeksi kinkkusuikaleita ja emmentalia, mutta täytteeksihän käy mitkä tahansa omat suosikit. Voitelin vielä sarvet ennen uuniin menoa kananmunalla ja ripottelin päälle unikonsiemeniä.
Mukavaa sunnuntaipäivää!
Ihan tässä nälkä tulee kun näitä katselee vaikka just nousin ruokapöydästä!
VastaaPoistaOtankin ohjeen hetimiten talteen kun itselläni on vastaavanlainen mutta nypittävä versio...kiitos:)
Olepa hyvä :) Tämä on tosiaan melko helppotekoinen ohje, kun vain alkuun pääsee.
VastaaPoista