tiistai 29. joulukuuta 2009

Uusia haasteita


Monissa blogeissa on jo mainittukin uudesta suomalaisesta Magnolia-haasteblogista. Mielenkiinnolla odottelen tammikuun loppua ja ensimmäistä haastetta, mukana on nimittäin todella taitavia kortintekijöitä. Ja jos ei malta odottaa niin pitkään, on sivuilla menossa lämmittelykierros :)





Kukkivat ruukut


Monissa blogeissa on näkynyt ihania kukkaruukkukortteja. En ole aiemmin innostunut sellaista kokeilemaan, mutta nyt Jehkottaren haasteessa kun kyseinen kortti oli luonnoksena, päätin rohkaistua ja kokeilla. Tällä vauvaruukkukortilla osallistun tämänkertaiseen haasteeseen.


Kortin kukat on leikattu omilla leikkureilla ja kaikki tarvikkeet ovat vanhoja varastoja. Kortti päätyy hyvälle ystävälle, jonka perheeseen syntyi lapsi juuri ennen joulua. Aika värikäs tuli tästä kortista, mutta omasta mielestäni tämä on onnistunein näistä ruukkukorteistani. Muutaman harjoituskappaleen tämä vaati, että sain kukat laitettua sievästi korttiin.


Tämä toinen kortti voisi olla koristelun puolesta vaikka onnittelukortti uuteen kotiin. Tämän kortin sävyt ovat mielestäni kauniit, ja varsinkin joulun väriloiston ja alkaneiden alennusmyyntien jälkeen on kiva välillä tehdä tällaisia rauhallisen sävyisiä kortteja.

Kiva kun kävit täällä blogissani!

lauantai 26. joulukuuta 2009

Vetovoimaista

Tänä jouluna itsetehdyt lahjat jäivät aika vähiin. Alla olevien kirjanmerkkien lisäksi tulostelin tällaisia magneetteja ystävien iloksi. Näin idean jossain blogissa vieraillessani ja tilasin heti tulostettavia magneettilevyjä. Tulostaminen sujui helposti, joten näitäkin voisi joskus kokeilla tehdä lisää.


Nämä ensimmäiset tekstimagneetit menivät ystäville ja perheenjäsenille, jotka ovat saamassa perheenlisäystä. Magneetteja voi käyttää suunnitellessa vaikka ostoslistaa, koristeena tai merkkaamaan mitä kiinteitä ruokia vauvat ovat jo kokeilleet maistaa.


Toiset magneetit tulostin taas siskoilleni, ja teema mukailee kirjanmerkkejä. Voi arvailla, kumpi paketeista meni Jacob- ja kumpi Edward-fanille.

Kiva kun vierailit blogissani!



perjantai 25. joulukuuta 2009

Joulun lahjoja

Pialla on blogissaan aina kaikenlaisia ihanuuksia, ja joskus aikaa sitten näin hänen tekemiään kirjanmerkkejä. Koska enemmän tai vähemmän olemme siskojeni kanssa ihastuneet Twilight-sarjaan, tein siskoilleni joululahjaksi tällaiset pienet kirjanmerkit. Tuo kirjanmerkki pohja oli sen verran hauska ja riipusten lisääminen helppoa, että näitä täytyy varmasti tehdä vielä lisää.
Jos ajastus on mallillaan, on nyt joulupäivä ja me ajelemme Avomiehen kotoa minun vanhempieni luo. Aattona olemme saaneet herkutella kinkulla, mutta tänään meitä odottaa ihana savustettu kalkkuna:) Ja toivottavasti pääsen tämän joululoman aikana lukemaan tuon kirjan, joka pilkistää alemmassa kuvassa. Se on poltellut hyppysissä jonkin viikon. Olen ihastunut kovasti Mikko Karpin tuotantoon, ja aiemmin ilmestyneet kirjat ovat uusia suosikkikirjojani.

Oikein rentouttavia joulupäiviä, hyviä ruokahetkiä
ja nautinnollisia lukukokemuksia!

maanantai 21. joulukuuta 2009

Juhlia toisensa jälkeen

Tänä vuonna on ollut monenlaisia juhlia, ja vielä muutama mahtui joulukuullekin. Viime perjantaina Avomiehen pikkusisko valmistui sairaanhoitajaksi, ja tämä kortti valmistui hänelle. Tällä kortilla osallistun myös tämän viikon P*skarteluhaasteeseen, pitkän tauon jälkeen.


Haasteena oli tehdä itse tausta korttiin. Töpöttelin pinkkiä, beigeä ja punaista mustetta suoraan korttipohjaan. Kuvion töpöttelin paperisen kupinalusen läpi, tuo pitsikuvio on ihan kaunis. Koristeena nauhoja ja metallinen sydänriipus.

Ja koko komeuden kruunaa tietenkin tuo teksti. Tilasin Paperinauhasta Fiskarsin ympäräleikkurin ihan muihin askartelujuttuihin ja samalla annoin itselleni luvan tilata Circle it -leimasinsetin:)

Kiva kun piipahdit täällä blogissani!

Tämän kortin myötä toivotan teille kaikille oikein hyvää joulunaikaa!


Lahjaksi kortti

Aivan ihana tunne tuli tänään, kun oli aikaa ja ennen kaikkea energiaa tehdä muutama kortti! Tätä olen kyllä kaivannut. Mietin jo muutama viikko sitten, tuleekohan innostus enää ollenkaan takaisin. Ainakin nyt tuntuu taas uusia ajatuksia riittävän. Sen sijaan vanhoja tarvikkeita on niin paljon, että täytyy niitä nyt kovasti käyttää pois. Siispä tässä kortissa, jolla osallistun Jehkottaren tämän viikon haasteeseen, on reilusti käytelty varastoja. Tämän viikkoiseen haasteeseen luonnoksen on suunnitellut Pipaiita, kiitos kivasta luonnoksesta!


Paperi on syksyllä ostettua kaksipuoleista Graphic45- skräppipaperia. Reunat käsitelty ressaajalla, ja kokeilin taittaa tuota ylänurkkaa paperista puolihuolimattomasti. Olen tuon idean nähnyt monissa kauniissa korteissa, ja ihan hauskalta se näyttää tässäkin. Ensimmäisen kerran tuli mieleen, että tuon sydänriipuksen voisi pujottaa nauhaan molemmista koloista :) Tekstin sijasta tuollainen valmis kortti, jossa teksti: Travel -See the world.

Tämä kortti toimii jouluisena lahjakorttina eräälle läheiselle, ja tuo teksti sopii lahjan puolesta sekä korttiin että kortin saajalle.

Kiva kun kävit täällä blogissani!

keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Glögin paras kaveri

Olen usein ihastellut muiden blogeissa taidokkaita pullokortteja. Koska viemme melko perinteisenä viemisenä jouluna glögipulloja vanhemmillemme, ajattelin kokeilla niiden piristämistä.


Molemmissa pullokorteissa on Magnolian leimakuva ja paperit. Sininen tyttö koristaa mustikkaglögipulloa, ja koristeena paperinen lasinalunen sekä Västäräkiltä saatuja lumihiutaleita. Tämä on itse asiassa ihan ensimmäinen leimasimeni. Kuvan värittelin ProMarkereilla. Punainen pullokortti sai koristeeksi hiillostettua paperia, kultaista punchinellaa ja itse leikellyn joulutähden.

Tämä oli kyllä kiva projekti kokeilla, näitä syntyy varmasti tulevaisuudessa lisää!

Kiva kun kävit täällä blogissani!


Lunta tulvillaan

Viime yönä tänne tuli kertarysäyksellä talvi; auton päällä odotti aamulla harjaamista reilusti yli 10 senttiä lunta. Katsotaan, kuinka kauan tätä iloa riittää. Johtuuko sitten lumisateesta vai mistä, ehdin ja jaksan pitkästä aikaa kirjoitella tänne blogiinkin. Kortteilu on kyllä ollut telakalla, ja joulukortitkin ehdin tehdä kovalla kiireellä maanantaina tehdä valmiiksi. Ylimääräistä energiaa toivotaan siis lahjaksi...


Tällaisia Penny Blackin joulupuulla varustettuja kortteja lähti erisävyissä ystäville ja sukulaisille. Kokeilin leimailla puita kahdella erisävyisellä musteella, ja lopputulos oli kyllä kiva. Kuvia en vain muistanut ottaa, ennen kuin kortit olivat suljetuissa kuorissa. Osaan korteista lisäsin ääriviivatarra-tekstin tai jonkin koristeen, mutta esimerkiksi tässä kortissa taustapaperi oli jo niin koristeellinen, etten lisännyt muuta. Ja kuvat ovat omituisen keltaisia, ei pitäisi ottaa pimeällä kuvia keittiössä...


Osan korteista leimasin Tapestryn joulusetillä. Tein yksinkertaisen käpykranssin, teksti keskelle, ja punchinellaa ja kimalleliimaa koristeeksi. Ei siis tänä jouluna mitään ihmeellisiä kommervenkkejä.

Kiva kun piipahdit täällä blogissani!